Kategori: Bilder

Det försvinner på vägen.

Ibland fattar jag inte varför jag ens bryr mig.

Kanske är svaret att jag trots allt får ta konsekvensen av andras korkade beslut. Hur fackrörelsen och den politiska rörelsen totalt tappat greppet . Båda är nämligen så insnöade i sin egen hierarki så de ser inte vad som håller på att hända med dagens samhälle.

Hur verklighetsförankringen från lokal till nationell nivå kan skilja sig ljusår. Hur det tex  Socialdemokraterna i Avesta kan satsas på den yngre generationen och på nationell nivå klarar de inte ens av att inse det mest banala som att barnen bör födas med 2 vårdnadshavare  per automatik (Grundstenen till Jämställdhet).

 Hur man helt övertygad tror att en 3:dje kvoterad pappamånad är en lösning. Har de ens förstått hur föräldrarförsäkringen fungerar ?

Föds barnen med 2 vårdnadshavare är den nämligen kvoterad lika  redan från början.

Att man sen får ett problem att det mest är mamman som tar ut föräldrarledighet beror på helt andra faktorer som ekonomi,amning,självbestämd ensam vårdnad osv.

Dessa frågor är något man ska lösa och inte förvärra för den enskilde familjen genom att införa en tredje pappamånad. 

Majoriteten av Det svenska folket förstår detta. Men det verkar som att kunskapen/förståelsen försvinner på vägen . Eller är det så enkelt att det gäller att rätta in sig i ledet om du vill göra karriär antingen fackligt eller politiskt ?  

Det verkar nästan som att ,har du blivit folkvald ska du sko dig själv först för att sedan, om, ja jag skriver om det blir något över strö det tillbaks till folket. Och har man inget att återföra så är tomma löften bra tillhands. En före detta stadsminister skrev en bok om det sovande folket. Kanske skulle man skriva en bok om de sovande politikerna.

Tyvärr gäller inte Kamprads ordspråk Politiker och andra makthavare.

vaggord-bara-den-som-sover-gor-inga-misstag

 

Trött och sliten,

Efter en monsterhelg med 48h arbete längtar jag nu efter ett par tre dagar med lite mindre arbetsbörda.  Lite däckjobb dagtid och snickrande på kvällstid ska jag dock försöka hinna med.

Altanen tar sakta men säkert form också. Skulle behöva fler timmar/dygn så man blir klar någon gång. Men jag fick dit några brädbitar idag iaf.

altan

 

Denna låt få förgylla nattens jobb.

De små tingen.

Fick ett ryck och snickrade en gungställning till kidsen. Inget märkvärdig men resultatet blev bättre än förväntat och bäst av allt nöjda barn .

Gunga

Nästa projekt blir att fixa en avvägd plats för barnens pool  med en ram av marksten för att underlätta gräsklippningen. Så du som stal min grävmaskin,

GE TILLBAKS DEN. Behöver den NU !!!

projekt

Måns låt Heroes blev en aning bättre upphottad !

behia

Klart kidsen ska ha mer biokänsla i hemmet.

Med fiber i antågande till kåken så passar jag och Carro på och köpa en ny tv. Dels för att vi behöver en större då vi sitter en aning långt ifrån våran gamla.  Sen även för att kunna nyttja fibern för lite bättre filmkvalitéer så satsar vi på en 4K. Dock är väl 4K filmerna inte så stort än, men bättre och va förberedd. Netflix har ju en del utbud iaf.

Denna Samsung fick bli skönheten som ska pryda väggen.

 

Samsung 65-tums 4K Ultra HD 3D LED-TV

samsung-ue65hu7505txxe(203290)_Extra-1

Den gamla 50″ får åka ned i gillestugan så barnen får en skapilg tv-spels tv . Fast ska sanningen fram spelar Carro och jag en del Mario-kart på dödligt allvar när barnen lagt sig. Den i gillestugan passar dessutom ypperligt att placera i gymmet. 

En soundbar fick det bli när vi ändå är i shoppingtagen.

 

/Elias

Fiberinstallation en investering för framtiden.

Optic fiber cable

Kalla mig bortskämd men när jag 2008 flyttade till hus så bytte jag ned mig från en internethastighet 100/100 till 8/0,8 som är det högsta jag kan få via adsl där jag bor. Snacka om att det kändes som att ta klivet tillbaka till stenåldern.

Nu har vi startat en förening i området där jag bor och skall installera fiber i våra hus.

En del rynkar på näsan och tycker de 18900:- installationen kostar är dyrt. Själv ser jag det som en investering för framtiden.

Men är verkligheten så att det verkligen är dyrt? Allas behov är olika men jag ska ta upp mitt egna exempel för att jämföra mina egna kostnader.

Det jag kan få via fibern är TV, Telefoni och internet.

Dessa fasta  kostnader har jag idag.

  1.  Bredband 8/0,8  329 :- + nätavgift 89:- =  418:- för bredbandet
  2. TV-lösning boxer 16  239 + aviavgift 30:- = 269:- för tv
  3. Hemtelefoni 0:-

Total en månadskostnad på 687:- för 8/08 adsl och boxer 16

Kostnad på 60 månader 41220 :-

 

Istallationskostnaden för fibern kommer ligga på 18900:-, får dock ett bidrag på 16680 :- då jag binder mig på internethastigheten 1000/100 ( 125 ggr snabbar än mitt nuvarande på 8/0,8) på 60 månader

Så installationskostnaden för fibern blir 2220 kr

Hur ser min framtida kostnad ut då undrar ni säkert?

  1. Medlemsavgift i fiberföreningen 20 kr
  2. Sappa digitaltv 21 kanaler       120 kr
  3. Bredband 1000/100                 649 kr
  4. Ip-telefoni                                    0 kr

Total en månadskostnad på 889:-

Kostnad på 60 månader 53340 + 2220 = 55560:-

 

Skillnad 55560 kr – 41220 kr = 14340 kr / 60 månader = 239 kr  / månad de första 60 månaderna 

Dock med en mycket bättre prestanda än vad jag kan erbjudas idag. 125 ggr snabbare bredband samt 5 kanaler större tv-utbud

Väljer jag sen att sänka hastigheten till 100/10 efter bindningstiden  gått ut har jag ändå 12.5 gånger snabbare internethastighet än vad jag har idag, då hamnar min fortsatta fasta månadskostnad för tv och internet  + ip-telefonipå totalt  20+120+279 = 419:-

 

Månadskostnad på 419:- , dvs 687-419= 268 :- mindre än vad jag har idag.

Fibern har med andra ord betalat sig själv och gett en avkastning på  ( 1740 :- ) efter 10 år.

 För mig blev valet ganska enkelt, en fiberinstallation!

 

 

 

 

/ Elias

Det flyter på nu.

Gårdagen blev lyckad. Min älskade klarade sitt körkort !  Inte nog med det, hämtar hem en bil imorgon så hon har något att åka i.

4674582269

Grävningarna för fiber pågår för fullt i området också. SÅ med lite tur så rasslar det till med 1000/100  innan jul. Hoppas datorerna inte sprängs av chocken när upp till 8 megabit/s är ett minne blott. Ska bli skönt när allt är inkopplat och klart hos alla. Man har ju trots allt lagt ned tid och själ för att få projektet klart.

logo

Däcksäsongen har ju dragit igång nu också, hoppas bara hjärtat står ut med att man bosatt sig i garaget för en tid framöver nu. 

behia

Belöningen kommer till slut !

 

Ställer mig själv i skamvrån.

I valets slutskede så kokade väl hjärnan över. Gillar ju själv  inte personliga angrepp på samhällets utsatta.

Ändå gjorde jag ett sådant själv.

Så därför Gudrun Schyman och alla er andra som tagit illa upp, vill jag säga förlåt för att jag utnyttjade ditt förflutna för att i själva verket bara förmedla min avsky emot F!:s politik om barnens ojämställdhet i samhället.

Fel av mig och ska försöka hålla mig till saklig debatt i fortsättningen utan personliga påhopp som inte har med politiken att göra. 

 Ställer mig själv i skamvrån.

skamvran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ Elias

Det blev en liten Emilia

Klockan 18.20 12 April tittade våran lilla sessa ut. Vi ankom BB runt 8.45 och fick världens underbaraste personal som tog hand om oss. Det nya bb:et i Falun håller verkligen hög standard och patienthotellet är ett riktigt genidrag av landstinget Dalarna. Superskönt att få landa lite i lugn och ro med knytet, men ändå kunna bo på sjukhuset där allting finns nära. Det var riktigt stolta bröder som kom och hälsade på sin lillasyster igår också. Jonathan mallig som tusan och Isak en aning blyg. Nu inser man verkligen hur stora pojkarna blivit när man har en lite tjej på 3160 gr bredvid dem. Beundrar även prestationen Caroline varit med om. Själv kändes det som man gled med på ett bananskal.

Emilia 140412 kl 18.20

Emilia 140412 kl 18.20

 

 

 

 

 

 

 

Emilia

Emilia

 

 

Caroline , Isak , Jonathan & Emilia , Älskar er över allt annat !
/Elias