Livets pussel !

Livet känns som ett enda stort pussel just nu.  Trots att både Caroline och jag jobbar heltid samt att vi har barnen mycket just nu så får vi det att gå ihop tidsmässigt om än knappt. Lite tråkigt är det att tiden för Carolines körkortspluggande blivit lidande. Men hon gör framsteg även där fast hon egentligen inte har tid.

Det positiva är att barnen slipper sova på förskolan och får mer tid hemma med oss. Isak är helt självständig på toalettbesök nu mera och Jonathan har blivit 100% blöjfri . Så kul och se 2 malliga pojkar utvecklas i raketfart.Så mycket lugnare de har blivit också. Märks att de mår bra av att få in lite mer rutiner utan en massa avbrott och att de får sova hemma i första hand istället för på förskolan. Vi har lyckats pussla så de inte behövt sova alls på dagis och insett att deras lugn smittar av sig även på oss. Trygga barn = trygg familj.

Samtidigt när man försöker pussla ihop allt så inser man att man egentligen inte har tid för något annat än att försöka få vardagen gå ihop rent tidsmässigt och försöka hinna med så mycket praktiska ting innan det är dags att fara till BB. De få barnfria timmarna man har går i 200km/h för att man ska hinna med allt ,dag som natt.

 

Så här ser vårat familjepussel ut i skrivande stund.

Jag: Femskift heltid,Företagande,Träning,Skjutsande, Renovering,Rehabilitering i Falun,Möten

Caroline: Jobbar heltid,körkorts studier,Övningskörning, Gravid i 7:e månaden,

Gemensamt: Umgås med barnen ,Föräldrargrupp,Städa, Matlagning,Tvätta, Handla,Planering av Förskoletid,Flytt,Utrensning av skräp,Renoveringsplanering,Vagnletande mm.

Vissa pusselbitar större än andra men inte lättare att lägga för det.

När detta pussel är hel lagt så kommer nästa pussel förhoppningsvis innehålla ett antal färre bitar.

Det pusslet kommer garanterat få namnet livskvalité.

Den viktigaste pusselbiten är iaf lagd i detta pussel , ansökan om föräldrarledighet 🙂

Ska bli underbart att få gå hemma lite mer med trollen nu när man fått möjlighet att kunna göra det utan att vara rädd för hur ekonomin ska gå ihop.

Längtar redan till sommaren.

 

/ Elias