Virus på hårddisken ?

Ibland kan man ju undra hur folk är funtade egentligen.
Hur man kan vara så totalt blind ibland?

Ju mer man börjar titta sig omkring ju mer upptäcker man hur egoismen breder ut sig.
Hur folk behagar sin egen egoism före det som borde vara viktigt och högre prioriterat i sina liv.

Eller är folk bara bortskämda med att det ordnar sig på något vis ändå?
Folk överöser sig i onödig vardagslyx och blir lika förvånad varje gång det dimper ned 
en räkning i brevlådan.

Jag har själv varit i sitsen och är väl egentligen inte rätt person att döma någon när det gäller att konsumera vardagslyx.


Min egen wakeupcall kom i samband med att jag fick gå mitt livs största fight.
En fight som fick en bra utgång just för att jag tror jag prioriterade rätt och satt mitt eget ego åt sidan.

Dock så löd en tuff tid därefter och man blev tvungen att prioritera livet på ett helt annat sätt. Men nu när man är på fötter rent ekonomiskt så är livet destå lyxigare . Bara vetskapen att man kan unna sig saker fast man inte gör det i samma utsträckning som förut är bara det en lyx i sig.

Man mår bättre och slipper oroa sig för och när tex bilen behöver lagas. Slipper känna att utgiften för 4 pallar pellets försätter sig i låneträsket och sinkar humöret för en själv. Och även om jag inte äter ute varje dag så har jag insett att när jag väl gör det så är man inte lika trött på utematen som förut, så njutningen av thaibuffen blir destå större.

Egoism tror jag dock i måttliga mängder kan vara bra då det kan vara en enorm drivkraft. Dock tror jag det endast gäller de som redan är på fötterna och har koll på sin ekonomi. Egoism kopplat med dålig ekonomi har jag till största delen bara sett att det leder till fördärvet.

I mitt eget fall så har jag en god ekonomi klart lett  till ett bättre välbefinnande utan att man för den delen beöver överösa sig med lyx.

Största lyxen för mig är att kunna få må bra.

Som bonus på det så har man träffat världens underbaraste flickvän som jag nu väntar mitt tredje barn med.

Känns själv som jag fått sju rätt på lotto .

Ett litet råd till dem som bara har sig själv i fokus.

Ta en dag i veckan där ni lägger all fokus på att prioritera rätt. Kanske är det så enkla saker som att ringa det där samtalet du aldrig ringer.

Skita iden där hårklippningen för att istället ha lite sparat när bensinkortsräkningen kommer. Strunta i utematen som kostar skjortan varje månad mm. 

Framförallt. Har du barn så kan du alltid prioritera dem innan dig själv.

Själv har jag just  förhandlat på jobbet om andra arbetstider för att ungarna ska få mindre förskoletid. Kontentan kommer bli färre nätter för dem  då de kan sova hemma  i sina egna sängar istället.

/Elias