Kategori: Armbrytning

Beslutsångest !

När man äntligen hittat vilka hantlar jag vill ha i mitt gym så ska de naturligtvis visa sig svåra att få tag i. Verkar som om modellen håller på att uppgraderas.

Men har man hittat det man vill ha så vill man ju oftast helst haft dem igår. Men den som väntar på nå gott väntar aldrig för länge sägs det ju.

Quick load 222 är dem  jag vill ha tag i.  

Dessa verkar vara de som kommer.

2

 

 

 

 

 

Men endast Stairmaster TwistLock verkar gå att få tag i !

 

 

 

 

Beslutsångest delux / Elias

Pain from hell !

Vaknat med värken från helvetet idag. Tydligen var mitt markpass i kombination med några serier bowling ingen bra idé för min ländrygg.Men smärta sägs ju vara vekhet som lämnar kroppen. Trots smärtan så får det bli ett pass i bänken idag. Riktigt nöjd med utvecklingen trots min op handled. Tror den mesta begränsningen har suttit i huvudet. En kaffe på det här så e jag fit for fight igen 🙂

/Elias

Tiden rusar.


45 dagar kvar till BF. Hur gick tiden så fort ? Är det allt pusslande för att få vardagen att gå ihop som gör att man glömmer bort tiden ? Att det närmar sig med stormsteg är det iaf ingen tvekan om. Minstingen Jonathan är alldeles stormförtjust i Carolines mage som nu faktiskt tagit lite fart i växandet.  Fast den känns ändå rätt liten jämfört med andra lika långt gångna. Han pussar kramar klämmer känner så fort han får tillfälle till det. Även Isak tar chansen till mys med Caroline  när han kan utan att Jonathans svartsjuka ska komma störa.

Isaks hade ett litet bakslag med sina toabesök också, men med lite uppmuntran så var hans självförtroende tillbaka där det ska vara. Han vill så mycket den lilla mannen och han utvecklas något enormt när han får chansen att göra det.

En till barnvagn är inhandlad också, så nu är vi iaf rätt klara med den praktiska förberedelsen innan bf. Här kommer en liten bild på den Ferrari-röda skapelsen.

På måndag påbörjar jag även resan mot sm 2015. Då jag missar sm iår så är det lika bra att sikta på 2015 redan nu. Tunga basövningar får blir receptet.

 

Denna manglas ännu i lurarna.

Blodsocker kontra pillerfobi

 Har under en tid laborerat med lite olika dieter utan att direkt kunna få någon måttstock på hur de fungerar förutom vågen och det som man själv sett i spegeln. Trots att jag trott att jag ätit bra mat så fick jag inte de resultat som jag förväntade mig.

Började grotta ned mig ännu mer i ämnet och beslöt mig för att skaffa en blodsocker/Ketonmätare.

Efter att ha blivit införstådd med vad som är hälsosamt glukosvärde  (4-6) fastande så fick jag mig en rejäl tankeställare när mitt fastande värde låg runt 7,9. 

Av blodvärdet att döma så var det ganska självklart att börja minska sockret i kosten. Kör ganska strikt LCHF för tillfället och ligger på max 20 g kolhydrater.  Sockervärdet har har under den tiden varit som lägst 4,5 och högst 5,5 .  Blodsockret har stabiliserat sig markant med andra ord . Känns tryggt då både min farfar hade diabetes typ2 samt att min far har det. 

Har även mätt ketonvärdet som dock har förbryllat mig ett slag. Inte riktigt kläm på hur det fungerar ännu kopplat till vilken kost jag äter. De dagar jag har avslutat dagen med de få gram kolhydrater jag stoppar i mig så har jag gjort det med mjölk. 3 dl mjölk ca 15 G kolhydrater är de gångerna som mitt ketonvärde ökat mest.  Om varför min kropp reagerat så kanske någon näringsfysiolog kan förklara för mig. 

Med blodsockeret i shack och ett ketonvärde på max 1.1 så har jag rasat ca 4,5 kg på 3 veckor utan speciell ansträngning ,ätit då jag varit hungrig helt enkelt . Dessutom legat på energiöverskott för det mesta.

Planerna nu är att nå önskad målvikt på 95 kilo och sen succesivt  öka kolhydratintaget så viktminskningen avstannar samt ge kroppen maximal chans för muskeluppbyggnad. Men även ha koll på att glukosvärdet ej börjar kliva över 6 igen.

Att en blodsockermätare blivit nyckeln för mig beror på att jag är den typen av människa (lerning by doing ) . Gör gärna misstag för att förstå. 

Förstår att många kommer skrika rakt ut när de hör att jag kör kost som ligger åt LCHF hållet. Men ser jag till glukosvärdet så har det bevisligen fungerat i mitt fall. Ser ju hur typ 2 diabetiker vräker i sig piller av olika slag . Då jag har pillerfobi , och då menar jag pillerfobi så är ett högt glukosvärde inte ett alternativ. Så kan jag lösa det via kosten så är det helt klart min väg att gå.

Kommer försöka köra LCHF kost nu med max 20 g kolhydrater i 10 veckor. Tänker då göra det lätt för mig och mäta Vikt , glukosvärde samt ketonvärde varje söndag för att se hur värdena förändras. Ska lägga till midjemått vecka 1 samt vecka 10.

Basfödan kommer bestå av 

Fisk,Kött,Ägg,Grädde,Ost,Bär,Nötter,Grönsaker,olika koltyper

Kostillskot : D-vitamin,Aminosyror,Omega 3

 Återkommer med resultat.

 

/ Elias

Julen är runt knuten.

Julen närmar sig med stormsteg. Hade egentligen räknar med att jobba eftermiddag på Julafton och Natt Juldagen. Nu blev det dock inte så då vi fick ledigt med betalt ändå. Julstressen uteblev ju iaf då jag hade räknat med att jobba. Inte ofta man lyckas vara ledig från den 24:e dec för att sedan ösa på med jobb från den 1 jan igen.

Barnen anländer på juldagen och både min och Carolines släkt kommer för att fira med dem. Så lite Julmat lär man försöka få till även om det blir i den allra enklaste form.

Även fast stressen för julen inte har infunnit sig så kan man ju se på facebook samt instagram att folk verkar stressa för fullt. En hel hög människor verkar iaf tävla om den perfekta julgranen. Årets tema verkar vara en vit plastgran med lila och silverfärgade kulor. Paketen ska även de vara perfekt inslagna  och placerade under granen som om  det gällde liv eller död.

Vart tog de gamla hederliga julgranarna vägen liksom? De med pepparkakor hängandes så barnen kunde nalla lite när föräldrarna tappade blicken.  eller de med smäll-karameller som barnen så stolt gjort själva i skolan ? Nä de tiderna verkar förbi .  Hysterin över perfektionism verkar vara en ny folksjukdom.  Man ska träna si eller äta så vara pedant ut i fingerspetsarna.

Själv är jag ganska nöjd med mitt år som armbrytare med en bronspeng på SM i -100KG. Har väl tränat oförskämt lite egentligen. Gjorde ju comeback okt 2012 efter att jag slutat 1995 med en då odiagnostisead handledsskada, och trodde att man låg ljusår mer efter egentligen.

Även om jag tänkt öka träningsdosen markant efter Jul så biter jag mig själv i läppen när jag förmodligen inte kommer ställa upp på SM 2014. Sambon är Gravid och vi är beräknade till 15 april.

Sm går i slutet av mars och jag skulle inte förlåta mig själv om jag skulle missa födseln på grund av att jag är på SM. Blickarna får istället dras emot SM 2015 som jag ska komma desto mer förberedd och tränad till.  Där med inte sagt att det inte kommer tävlas alls under 2014. Går ju massor med lokala tävlingar runt om i landet där jag kan kolla dagsformen.

Nu vankas jobb innan ledigheten tar vid.

 

Ps. Jag har redan tjuvkikat på den bästa julklappen jag kan få 😉

 

Livet går i 2000 :)

Sambolivet står snart för dörren.

Hur man fullkomligt kan klicka så emotionellt men någon hade jag aldrig kunnat ana. Familjen på 4 ska i April bli 5. Tiden rusar fullkomligt just nu.

Ska bli kul och se hur Barnen kommer reagera med en  en familjemedlem. Passat på att rensa lite i ekonomin nu när sambolivet står för dörren också. Skulle lägga om ett lån tänkte jag men min banktjänsteman gjorde mer än så. Hon trollade till en hel del . Ekonomin ser ganska bra för framtiden  lär man säga 🙂 .

Ångrar inte för en sekund att jag har bytt bank till Dalarnas Försäkringsbolag Bank & Försäkringar .

Gymmet fortsätter ta form också. Bara några prylar till så e jag ganska nöjd och inser att många timmar kommer spenderas där . När barnen sover får bli namnet på gymmet 🙂

 

 

Fick tummen ur idag också och skämma bort bilarna lite också.

Audin: Motor-värmarsats,Kupe-fläkt,Tändstift,Olja,Oljefilter,Luftfilter,Dubbla kupe filter,Bromsklotssar

Nissan: Motorvärmarsats, Kupe-fläkt,Oljefilter,Olja, Vinterdäck

Lyckades ändå komma undan med 12,3 K för allt. 🙂

Har Benny Axelsson att tacka för det .

Rena julafton

Hade rena julafton när 17 paket skulle öppnas och monteras ihop här om dagen.

Här ser ni en del av resultatet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även beställt lite mer prylar som borde dyka upp i veckan. Så julklappsregnet fortsätter 🙂

Hjärtat slår frivolter.

Varit dålig på att uppdatera sidan den senaste tiden,har inte riktigt hunnit med. Det har fullkomligt varit fullspäckat i mitt liv den senaste tiden. Har hunnit med att hitta mitt livs kärlek. Avverkat ett VM i armbrytning som inte gick som förväntat men ändå var en rolig resa. Min äldsta son har lärt sig cykla och hunnit fylla 4 år. Min yngsta son mer pappig än någonsin.  Så otroligt glad att mina barn är totalt tokiga i min flickvän Caroline. Livet går som på räls just nu skulle kan man säga. Resultatet av VM då? Jo en blyg 31:a placering med en match som jag så när höll på att vinna. Blev en aning för ivrig att avsluta matchen så snabbt som möjligt. Mer tävling är vad som gäller så rutinen dunkas in i ryggraden. Trots allt varit borta ifrån sporten i 18 år. Närmast på agendan är att bara leva i nuet. Njuta av ruset att va nykär och se sina barn må bra. Ska försöka uppdatera sidan lite oftare också. Semestern är ju slut ,så dags att återgå till vardagsrutinerna 😛

Ha en underbar höst för det ska jag ha / Elias