Kategori: Youtube

Politiskt korrekt , en välfärdssjukdom.

Det råder kaos i svensk politik just nu.

Före valet så rådde det två läger som kraftigt ökade i opinion.

Radikalvänstern och radikalhögern.  Radikalvänstern som mestadels baserar sin politik på känslor nådde inte riktigt ända fram. Tur var väl det kan jag själv tycka . För att försöka bygga jämställdhet på känslor är dess största hot emot sann jämställdhet.

Radikalhögern gjorde ett kanonval och sjuklövern står fortfarande och kliar sig i hårbotten. Men är resultatet verkligen så konstigt ? För varje kritisk tänkande person så var nog resultatet eller iaf riktningen av resulatet ganska väntat. Så länge politikerna kommer försöka slå hål på radikalhögerns politik med känslor så kommer de förlora. Och de kommer förlora stort på enkel retorik.

Ta IRM som ett exempel. Trots att de gör ett gediget arbete med att övervaka SD så blir hela deras sida kontraproduktiv . Tittar man kritiskt på sidan så är sidans granskning nästan helt uteslutande baserat på enbart känslor. Och hamnar de i debatt så är även känslorna det som genomsyrar debatten blandat med försök till att  ( kanske omedvetet ) nyttja härskartekniker som framför allt känslomässigt lagda personer ej uppmärksammar.

Nä kära politiker och media, sluta vara så jävla politiskt korrekta . Svenska folket börjar vakna och genomsyrar eran dolda agenda på alla plan inom politik/mediabevakning om Invvandring,vård,skola omsorg osv.

Det är dags att ni också vaknar !

Tysta ej ned. TA DEBATTEN  och vinn den på logik  och radikalernas ( vänster som höger) orimlighet !!

AB

 

Trött och sliten,

Efter en monsterhelg med 48h arbete längtar jag nu efter ett par tre dagar med lite mindre arbetsbörda.  Lite däckjobb dagtid och snickrande på kvällstid ska jag dock försöka hinna med.

Altanen tar sakta men säkert form också. Skulle behöva fler timmar/dygn så man blir klar någon gång. Men jag fick dit några brädbitar idag iaf.

altan

 

Denna låt få förgylla nattens jobb.

De små tingen.

Fick ett ryck och snickrade en gungställning till kidsen. Inget märkvärdig men resultatet blev bättre än förväntat och bäst av allt nöjda barn .

Gunga

Nästa projekt blir att fixa en avvägd plats för barnens pool  med en ram av marksten för att underlätta gräsklippningen. Så du som stal min grävmaskin,

GE TILLBAKS DEN. Behöver den NU !!!

projekt

Måns låt Heroes blev en aning bättre upphottad !

behia

Klart kidsen ska ha mer biokänsla i hemmet.

Med fiber i antågande till kåken så passar jag och Carro på och köpa en ny tv. Dels för att vi behöver en större då vi sitter en aning långt ifrån våran gamla.  Sen även för att kunna nyttja fibern för lite bättre filmkvalitéer så satsar vi på en 4K. Dock är väl 4K filmerna inte så stort än, men bättre och va förberedd. Netflix har ju en del utbud iaf.

Denna Samsung fick bli skönheten som ska pryda väggen.

 

Samsung 65-tums 4K Ultra HD 3D LED-TV

samsung-ue65hu7505txxe(203290)_Extra-1

Den gamla 50″ får åka ned i gillestugan så barnen får en skapilg tv-spels tv . Fast ska sanningen fram spelar Carro och jag en del Mario-kart på dödligt allvar när barnen lagt sig. Den i gillestugan passar dessutom ypperligt att placera i gymmet. 

En soundbar fick det bli när vi ändå är i shoppingtagen.

 

/Elias

Fiberinstallation en investering för framtiden.

Optic fiber cable

Kalla mig bortskämd men när jag 2008 flyttade till hus så bytte jag ned mig från en internethastighet 100/100 till 8/0,8 som är det högsta jag kan få via adsl där jag bor. Snacka om att det kändes som att ta klivet tillbaka till stenåldern.

Nu har vi startat en förening i området där jag bor och skall installera fiber i våra hus.

En del rynkar på näsan och tycker de 18900:- installationen kostar är dyrt. Själv ser jag det som en investering för framtiden.

Men är verkligheten så att det verkligen är dyrt? Allas behov är olika men jag ska ta upp mitt egna exempel för att jämföra mina egna kostnader.

Det jag kan få via fibern är TV, Telefoni och internet.

Dessa fasta  kostnader har jag idag.

  1.  Bredband 8/0,8  329 :- + nätavgift 89:- =  418:- för bredbandet
  2. TV-lösning boxer 16  239 + aviavgift 30:- = 269:- för tv
  3. Hemtelefoni 0:-

Total en månadskostnad på 687:- för 8/08 adsl och boxer 16

Kostnad på 60 månader 41220 :-

 

Istallationskostnaden för fibern kommer ligga på 18900:-, får dock ett bidrag på 16680 :- då jag binder mig på internethastigheten 1000/100 ( 125 ggr snabbar än mitt nuvarande på 8/0,8) på 60 månader

Så installationskostnaden för fibern blir 2220 kr

Hur ser min framtida kostnad ut då undrar ni säkert?

  1. Medlemsavgift i fiberföreningen 20 kr
  2. Sappa digitaltv 21 kanaler       120 kr
  3. Bredband 1000/100                 649 kr
  4. Ip-telefoni                                    0 kr

Total en månadskostnad på 889:-

Kostnad på 60 månader 53340 + 2220 = 55560:-

 

Skillnad 55560 kr – 41220 kr = 14340 kr / 60 månader = 239 kr  / månad de första 60 månaderna 

Dock med en mycket bättre prestanda än vad jag kan erbjudas idag. 125 ggr snabbare bredband samt 5 kanaler större tv-utbud

Väljer jag sen att sänka hastigheten till 100/10 efter bindningstiden  gått ut har jag ändå 12.5 gånger snabbare internethastighet än vad jag har idag, då hamnar min fortsatta fasta månadskostnad för tv och internet  + ip-telefonipå totalt  20+120+279 = 419:-

 

Månadskostnad på 419:- , dvs 687-419= 268 :- mindre än vad jag har idag.

Fibern har med andra ord betalat sig själv och gett en avkastning på  ( 1740 :- ) efter 10 år.

 För mig blev valet ganska enkelt, en fiberinstallation!

 

 

 

 

/ Elias

Patriarkat VS Matriarkat = Pest eller Kolera

Politik berör otroligt många, I allra högsta grad mig själv.Till skillnad mot många andra politiskt intresserade så försöker jag hitta bristerna i politiken och belysa dem istället för att hitta fördelarna som lätt skenar iväg i populismens anda.  

Feminism är ett klockrent exempel på politisk populism. Tror inte det finns något riksdagsparti som inte har någon representant som vill få fram någon form av feministiskt budskap.

Ofta belyser feminister det patriarkala samhället och vill utplåna det. Dock hör man ALDRIG en Feminist  vilja bekämpa det Matriarkata . Skall vi uppnå jämställdhet så måste både det Patriarkata och Matriarkata samhällsproblemen upplösas. 

Det flyter på nu.

Gårdagen blev lyckad. Min älskade klarade sitt körkort !  Inte nog med det, hämtar hem en bil imorgon så hon har något att åka i.

4674582269

Grävningarna för fiber pågår för fullt i området också. SÅ med lite tur så rasslar det till med 1000/100  innan jul. Hoppas datorerna inte sprängs av chocken när upp till 8 megabit/s är ett minne blott. Ska bli skönt när allt är inkopplat och klart hos alla. Man har ju trots allt lagt ned tid och själ för att få projektet klart.

logo

Däcksäsongen har ju dragit igång nu också, hoppas bara hjärtat står ut med att man bosatt sig i garaget för en tid framöver nu. 

behia

Belöningen kommer till slut !