Kategori: Politik

Politiskt korrekt , en välfärdssjukdom.

Det råder kaos i svensk politik just nu.

Före valet så rådde det två läger som kraftigt ökade i opinion.

Radikalvänstern och radikalhögern.  Radikalvänstern som mestadels baserar sin politik på känslor nådde inte riktigt ända fram. Tur var väl det kan jag själv tycka . För att försöka bygga jämställdhet på känslor är dess största hot emot sann jämställdhet.

Radikalhögern gjorde ett kanonval och sjuklövern står fortfarande och kliar sig i hårbotten. Men är resultatet verkligen så konstigt ? För varje kritisk tänkande person så var nog resultatet eller iaf riktningen av resulatet ganska väntat. Så länge politikerna kommer försöka slå hål på radikalhögerns politik med känslor så kommer de förlora. Och de kommer förlora stort på enkel retorik.

Ta IRM som ett exempel. Trots att de gör ett gediget arbete med att övervaka SD så blir hela deras sida kontraproduktiv . Tittar man kritiskt på sidan så är sidans granskning nästan helt uteslutande baserat på enbart känslor. Och hamnar de i debatt så är även känslorna det som genomsyrar debatten blandat med försök till att  ( kanske omedvetet ) nyttja härskartekniker som framför allt känslomässigt lagda personer ej uppmärksammar.

Nä kära politiker och media, sluta vara så jävla politiskt korrekta . Svenska folket börjar vakna och genomsyrar eran dolda agenda på alla plan inom politik/mediabevakning om Invvandring,vård,skola omsorg osv.

Det är dags att ni också vaknar !

Tysta ej ned. TA DEBATTEN  och vinn den på logik  och radikalernas ( vänster som höger) orimlighet !!

AB

 

Det försvinner på vägen.

Ibland fattar jag inte varför jag ens bryr mig.

Kanske är svaret att jag trots allt får ta konsekvensen av andras korkade beslut. Hur fackrörelsen och den politiska rörelsen totalt tappat greppet . Båda är nämligen så insnöade i sin egen hierarki så de ser inte vad som håller på att hända med dagens samhälle.

Hur verklighetsförankringen från lokal till nationell nivå kan skilja sig ljusår. Hur det tex  Socialdemokraterna i Avesta kan satsas på den yngre generationen och på nationell nivå klarar de inte ens av att inse det mest banala som att barnen bör födas med 2 vårdnadshavare  per automatik (Grundstenen till Jämställdhet).

 Hur man helt övertygad tror att en 3:dje kvoterad pappamånad är en lösning. Har de ens förstått hur föräldrarförsäkringen fungerar ?

Föds barnen med 2 vårdnadshavare är den nämligen kvoterad lika  redan från början.

Att man sen får ett problem att det mest är mamman som tar ut föräldrarledighet beror på helt andra faktorer som ekonomi,amning,självbestämd ensam vårdnad osv.

Dessa frågor är något man ska lösa och inte förvärra för den enskilde familjen genom att införa en tredje pappamånad. 

Majoriteten av Det svenska folket förstår detta. Men det verkar som att kunskapen/förståelsen försvinner på vägen . Eller är det så enkelt att det gäller att rätta in sig i ledet om du vill göra karriär antingen fackligt eller politiskt ?  

Det verkar nästan som att ,har du blivit folkvald ska du sko dig själv först för att sedan, om, ja jag skriver om det blir något över strö det tillbaks till folket. Och har man inget att återföra så är tomma löften bra tillhands. En före detta stadsminister skrev en bok om det sovande folket. Kanske skulle man skriva en bok om de sovande politikerna.

Tyvärr gäller inte Kamprads ordspråk Politiker och andra makthavare.

vaggord-bara-den-som-sover-gor-inga-misstag

 

Fiberinstallation en investering för framtiden.

Optic fiber cable

Kalla mig bortskämd men när jag 2008 flyttade till hus så bytte jag ned mig från en internethastighet 100/100 till 8/0,8 som är det högsta jag kan få via adsl där jag bor. Snacka om att det kändes som att ta klivet tillbaka till stenåldern.

Nu har vi startat en förening i området där jag bor och skall installera fiber i våra hus.

En del rynkar på näsan och tycker de 18900:- installationen kostar är dyrt. Själv ser jag det som en investering för framtiden.

Men är verkligheten så att det verkligen är dyrt? Allas behov är olika men jag ska ta upp mitt egna exempel för att jämföra mina egna kostnader.

Det jag kan få via fibern är TV, Telefoni och internet.

Dessa fasta  kostnader har jag idag.

 1.  Bredband 8/0,8  329 :- + nätavgift 89:- =  418:- för bredbandet
 2. TV-lösning boxer 16  239 + aviavgift 30:- = 269:- för tv
 3. Hemtelefoni 0:-

Total en månadskostnad på 687:- för 8/08 adsl och boxer 16

Kostnad på 60 månader 41220 :-

 

Istallationskostnaden för fibern kommer ligga på 18900:-, får dock ett bidrag på 16680 :- då jag binder mig på internethastigheten 1000/100 ( 125 ggr snabbar än mitt nuvarande på 8/0,8) på 60 månader

Så installationskostnaden för fibern blir 2220 kr

Hur ser min framtida kostnad ut då undrar ni säkert?

 1. Medlemsavgift i fiberföreningen 20 kr
 2. Sappa digitaltv 21 kanaler       120 kr
 3. Bredband 1000/100                 649 kr
 4. Ip-telefoni                                    0 kr

Total en månadskostnad på 889:-

Kostnad på 60 månader 53340 + 2220 = 55560:-

 

Skillnad 55560 kr – 41220 kr = 14340 kr / 60 månader = 239 kr  / månad de första 60 månaderna 

Dock med en mycket bättre prestanda än vad jag kan erbjudas idag. 125 ggr snabbare bredband samt 5 kanaler större tv-utbud

Väljer jag sen att sänka hastigheten till 100/10 efter bindningstiden  gått ut har jag ändå 12.5 gånger snabbare internethastighet än vad jag har idag, då hamnar min fortsatta fasta månadskostnad för tv och internet  + ip-telefonipå totalt  20+120+279 = 419:-

 

Månadskostnad på 419:- , dvs 687-419= 268 :- mindre än vad jag har idag.

Fibern har med andra ord betalat sig själv och gett en avkastning på  ( 1740 :- ) efter 10 år.

 För mig blev valet ganska enkelt, en fiberinstallation!

 

 

 

 

/ Elias

Patriarkat VS Matriarkat = Pest eller Kolera

Politik berör otroligt många, I allra högsta grad mig själv.Till skillnad mot många andra politiskt intresserade så försöker jag hitta bristerna i politiken och belysa dem istället för att hitta fördelarna som lätt skenar iväg i populismens anda.  

Feminism är ett klockrent exempel på politisk populism. Tror inte det finns något riksdagsparti som inte har någon representant som vill få fram någon form av feministiskt budskap.

Ofta belyser feminister det patriarkala samhället och vill utplåna det. Dock hör man ALDRIG en Feminist  vilja bekämpa det Matriarkata . Skall vi uppnå jämställdhet så måste både det Patriarkata och Matriarkata samhällsproblemen upplösas. 

Politikers 10 Budord !

 1. Du skall aldrig svara aldrig JA !
 2. Svara aldrig svara NEJ !
 3. Du skall icke sjukskriva dig vid sjukdom !
 4. Du skall vara ist i någon form!
 5. Du skall inte prata i klartext !
 6. Du skall beskylla andra för dina korkade beslut !
 7. Du skall tituleras med ansvar men aldrig ta ansvar !
 8. Du skall ge löften du kan bryta !
 9. Du skall se ned på vanligt folk !
 10. Du skall ha förmågan att vilseleda ett folk   !

Hästar (pappors problematik) finns inte 2014.

Hur kommer det sig att mammor gladeligen tackar och tar emot  när deras partner skriver över sina föräldrar-dagar till dem och sedan utmålar sig själva som ojämställda offer?

Vågar mammorna inte säga ifrån att de vill ut och jobba?

Hur märkligt det än kan låta så finns  pappor som gladeligen skulle vilja få chansen att vara hemma med sina barn men inte kan, för de har nämligen inte fått förutsättningarna från början.

Idag sitter mamman hos ogifta par på vetorätt om vårdnaden.  Vetorätten borde snarare ligga hos barnet rent juridiskt. Vem vet vi kanske kommer dit en dag. 

Hur kommer det sig att moderns jämställdhet är viktigare än sina egna barns jämställdhet?

De är ju trots barn som växer upp till kvinnor och män,mammor och pappor. 

Är själv övertygad om att jämställdhetsarbetet skulle gå avsevärt mycket lättare om man som barn har växt upp med jämställda förutsättningar.

Kan det vara så enkelt att debatten om uttaget av  föräldrardagarna i själva verket bara används som slagträ för att belysa kvinnors (observera även ickemammors) ojämlikhet jämte män ( observera även ickepappor). De ensamstående mammor och även pappor borde dessutom inte räknas in i statistiken då de besitter alla föräldrardagarna . Statistiken skulle bli mindre missvisande då.

Sällan belyser media barnets ojämställda problematik som borde vara en självklarhet  i sig självt.

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men de belyser gärna alla kvinnors problematik med ojämnt fördelat föräldrarskap.

Pappornas problematik i föräldrarskapet då?  

Kom i skrivande stund på svaret.

Just ja , den problematiken finns inte !

 

/Elias

Ställer mig själv i skamvrån.

I valets slutskede så kokade väl hjärnan över. Gillar ju själv  inte personliga angrepp på samhällets utsatta.

Ändå gjorde jag ett sådant själv.

Så därför Gudrun Schyman och alla er andra som tagit illa upp, vill jag säga förlåt för att jag utnyttjade ditt förflutna för att i själva verket bara förmedla min avsky emot F!:s politik om barnens ojämställdhet i samhället.

Fel av mig och ska försöka hålla mig till saklig debatt i fortsättningen utan personliga påhopp som inte har med politiken att göra. 

 Ställer mig själv i skamvrån.

skamvran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/ Elias

Reflektion över partiers syn på barns rätt till båda föräldrarna .

Efter att studerat partiprogrammen så konstaterar jag följande

Socialdemokraterna Förlitar sig helt på barnkonventionen och vill införa den till lag, i den viktigaste frågan om barnens rätt till båda föräldrarna så lyser den med sin frånvaro, den fråga  som kanske är den viktigaste jämställdhetsfrågan i dagens samhälle.

Vänsterpartiet Förlitar sig helt till barnkonventionen och vill  införa den till lag, Glömmer även de att den viktiga frågan om barns rätt till båda föräldrarna bör påskyndas

Miljöpartiet Politiska beslut ska grundas på påverkan av våra barn. Varför påskyndas inte barnens rätt till båda föräldrarna kan man då tycka?

Sverigedemokraterna Betonar barns rätt till sina biologiska föräldrar

Moderaterna Förlitar sig på föräldrarnas förmåga att ombesörja barnets trygghet och välmående. Dock inte ett ord om barnets rätt till båda föräldrarna.

Folkpartiet  Förlitar sig helt till  barnkonventionen och i vill införa den till lag. Vill jämna ut uttag av föräldrar-försäkringen genom ökad jämställdhetsbonus. Glömmer även de att den viktiga frågan om barns rätt till båda föräldrarna bör påskyndas

Centerpartiet Vill att vårdnadshavaren själv ska få bestämma över karriärval och föräldrarutag. Inte ett ord om Barnens rätt till sina båda föräldrar.

Kristdemokraterna Förlitar sig helt till barnkonventionen och vill införa den till lag. Vill även att båda föräldrarna skall ha samma möjligheter till uttag av föräldrar-försäkringen men kan i samförstånd fördelas valfritt mellan föräldrarskapet.

Fi  Vill stärka vårdnadshavaren med vetorätts roll. 

 

 

Reflektion: Med tanke på att majoritet verkar finnas för att anta barnkonventionen till lag så borde det vara ett enkelt beslut att lagstadga om barns rätt till båda föräldrarna redan nu då majoriteten rör sig över blockgränserna.

 

 / Elias

Politikretorisk härdsmälta !

I dagen politik så debatteras det gärna om jämställdhet. De flesta partier slår sig för bröstet och tycker de är så himla duktiga på jämställdhet.

Men när det kommer till barns jämställdhet så läggs locket plötsligt på. I dagens Sverige så föds alla barn med ogifta föräldrar ojämställda. Barn med gifta föräldrar föds med 2 vårdnadshavare,barn med ogifta föräldrar endast med 1 vårdnadshavande förälder.

 Sverige är nämligen så ojämställt så mamman anses ska ha vetorätt om en ogift pappa ska anses lämplig som vårdnadshavare. I de flesta fall är ändå mamman så klok att hon förstår att 2 vårdnadshavare är att föredra.

Men uppstår det att mamman utnyttjar sin vetorätt och pappan väljer att ta strid för sitt barns rätt till båda sina naturliga vårdnadshavare så haglar argumenten vilt som , Vem ska amma, Jag har burit barnet i magen och har per automatik bättre koll på barnets behov, Barnet bor tryggast hos mig i minst 3 år osv så nöj dig med umgängesrätt. 

bb

Hos barn med två vårdnadshavare ska man  försöka tvinga pappor till en 3:dje pappamånad som leder till ännu mer ojämställdhet. Läs tidigare inlägg här.  Argumenten då är att kvinnor ska få chansen att göra karriär, få bättre löneutveckling, det blir ett mer jämställt Sverige osv. ‘

Då helt plötsligt så är pappor en bra vårdnadshavare för våra kära politiker. Så bra vårdnadshavare att det utövas överförmynderi  och tvinga pappor att ta ut pappaledighet istället för att se till problematiken ( ofta ekonomisk) om varför pappor inte tar ut ledigheten i större utsträckning än nu. 

Om pappor Är så dåliga vårdnadshavare i ena läget ,varför blir de plötsligt så bra i det andra ? Tror inte jag stött på en enda politiker som kunnat svara på det.

Det självklara valet borde ju vara att familjerna borde få bestämma själva. Ingen familj har samma förutsättningar som någon annan. Finns massor med aspekter som spelar in.  Ammning,egna företag,körkort,ekonomi, som sagt alla familjer ser olika ut.

Mest synd är det om de barn som skulle velat haft rätten till båda sina föräldrar men endast har en på grund av den ena förälderns vetorätt!

Frågan om jämställdhet börjar vid ALLA barns rätt till båda föräldrarna.

 

/ Elias Hjort