Kategori: Dagens Låt

De små tingen.

Fick ett ryck och snickrade en gungställning till kidsen. Inget märkvärdig men resultatet blev bättre än förväntat och bäst av allt nöjda barn .

Gunga

Nästa projekt blir att fixa en avvägd plats för barnens pool  med en ram av marksten för att underlätta gräsklippningen. Så du som stal min grävmaskin,

GE TILLBAKS DEN. Behöver den NU !!!

projekt

Måns låt Heroes blev en aning bättre upphottad !

behia

Patriarkat VS Matriarkat = Pest eller Kolera

Politik berör otroligt många, I allra högsta grad mig själv.Till skillnad mot många andra politiskt intresserade så försöker jag hitta bristerna i politiken och belysa dem istället för att hitta fördelarna som lätt skenar iväg i populismens anda.  

Feminism är ett klockrent exempel på politisk populism. Tror inte det finns något riksdagsparti som inte har någon representant som vill få fram någon form av feministiskt budskap.

Ofta belyser feminister det patriarkala samhället och vill utplåna det. Dock hör man ALDRIG en Feminist  vilja bekämpa det Matriarkata . Skall vi uppnå jämställdhet så måste både det Patriarkata och Matriarkata samhällsproblemen upplösas. 

Det flyter på nu.

Gårdagen blev lyckad. Min älskade klarade sitt körkort !  Inte nog med det, hämtar hem en bil imorgon så hon har något att åka i.

4674582269

Grävningarna för fiber pågår för fullt i området också. SÅ med lite tur så rasslar det till med 1000/100  innan jul. Hoppas datorerna inte sprängs av chocken när upp till 8 megabit/s är ett minne blott. Ska bli skönt när allt är inkopplat och klart hos alla. Man har ju trots allt lagt ned tid och själ för att få projektet klart.

logo

Däcksäsongen har ju dragit igång nu också, hoppas bara hjärtat står ut med att man bosatt sig i garaget för en tid framöver nu. 

behia

Belöningen kommer till slut !

 

Tiden rusar !

Tillbaka på jobbet efter första ledigheten med lilla tösen. Men jobbar bara 10 skift innan ledigheten tar vid igen. Jonathan har hunnit blivit 3 år också. En fyrhjuling fick det bli. Tråkigt nog är den redan trasig så det blir att reklamera den. Isak har sålt sin gokart för att köpa en fyrhjuling han med. blir väl rena leråkern på tomten nu framöver 🙂 .

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nä nu blir det att rita på altanen som jag planerar bygga.

 

Tiden rusar.


45 dagar kvar till BF. Hur gick tiden så fort ? Är det allt pusslande för att få vardagen att gå ihop som gör att man glömmer bort tiden ? Att det närmar sig med stormsteg är det iaf ingen tvekan om. Minstingen Jonathan är alldeles stormförtjust i Carolines mage som nu faktiskt tagit lite fart i växandet.  Fast den känns ändå rätt liten jämfört med andra lika långt gångna. Han pussar kramar klämmer känner så fort han får tillfälle till det. Även Isak tar chansen till mys med Caroline  när han kan utan att Jonathans svartsjuka ska komma störa.

Isaks hade ett litet bakslag med sina toabesök också, men med lite uppmuntran så var hans självförtroende tillbaka där det ska vara. Han vill så mycket den lilla mannen och han utvecklas något enormt när han får chansen att göra det.

En till barnvagn är inhandlad också, så nu är vi iaf rätt klara med den praktiska förberedelsen innan bf. Här kommer en liten bild på den Ferrari-röda skapelsen.

På måndag påbörjar jag även resan mot sm 2015. Då jag missar sm iår så är det lika bra att sikta på 2015 redan nu. Tunga basövningar får blir receptet.

 

Denna manglas ännu i lurarna.

Livets pussel !

Livet känns som ett enda stort pussel just nu.  Trots att både Caroline och jag jobbar heltid samt att vi har barnen mycket just nu så får vi det att gå ihop tidsmässigt om än knappt. Lite tråkigt är det att tiden för Carolines körkortspluggande blivit lidande. Men hon gör framsteg även där fast hon egentligen inte har tid.

Det positiva är att barnen slipper sova på förskolan och får mer tid hemma med oss. Isak är helt självständig på toalettbesök nu mera och Jonathan har blivit 100% blöjfri . Så kul och se 2 malliga pojkar utvecklas i raketfart.Så mycket lugnare de har blivit också. Märks att de mår bra av att få in lite mer rutiner utan en massa avbrott och att de får sova hemma i första hand istället för på förskolan. Vi har lyckats pussla så de inte behövt sova alls på dagis och insett att deras lugn smittar av sig även på oss. Trygga barn = trygg familj.

Samtidigt när man försöker pussla ihop allt så inser man att man egentligen inte har tid för något annat än att försöka få vardagen gå ihop rent tidsmässigt och försöka hinna med så mycket praktiska ting innan det är dags att fara till BB. De få barnfria timmarna man har går i 200km/h för att man ska hinna med allt ,dag som natt.

 

Så här ser vårat familjepussel ut i skrivande stund.

Jag: Femskift heltid,Företagande,Träning,Skjutsande, Renovering,Rehabilitering i Falun,Möten

Caroline: Jobbar heltid,körkorts studier,Övningskörning, Gravid i 7:e månaden,

Gemensamt: Umgås med barnen ,Föräldrargrupp,Städa, Matlagning,Tvätta, Handla,Planering av Förskoletid,Flytt,Utrensning av skräp,Renoveringsplanering,Vagnletande mm.

Vissa pusselbitar större än andra men inte lättare att lägga för det.

När detta pussel är hel lagt så kommer nästa pussel förhoppningsvis innehålla ett antal färre bitar.

Det pusslet kommer garanterat få namnet livskvalité.

Den viktigaste pusselbiten är iaf lagd i detta pussel , ansökan om föräldrarledighet 🙂

Ska bli underbart att få gå hemma lite mer med trollen nu när man fått möjlighet att kunna göra det utan att vara rädd för hur ekonomin ska gå ihop.

Längtar redan till sommaren.

 

/ Elias